Κωδικός 2B Δήμος Κηφισιάς Αττικής – Οδός Δηλιγιάννη ή Δεληγιάννη αρ. 27

 

Η μονοκατοικία αυτή βρίσκεται σε εξαιρετική περιοχή του Δήμου Κηφησιάς, επί της οδού Δηλιγιάννη ή Δεληγιάννη αρ. 27. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται ως οικιστική γειτονιά, με χαρακτηριστικό τα μεγάλης έκτασης γήπεδα, τις πολυτελείς κατοικίες μέσης ηλικίας κατασκευής και τα διατηρητέα κτίσματα με μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Η μονοκατοικία βρίσκεται κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ σε απόσταση 1,1χλμ και πλησίον του Δημοτικού σταδίου Κηφισιάς ‘Ζηρίνειο’ σε απόσταση 900μ. Η πρόσβαση στο ακινήτου πραγματοποιείται άμεσα με χρήση της Λ. Κηφισιάς και έπειτα της οδού Δηλιγιάννη. Το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής χαρακτηρίζεται ως πολύ καλό λόγω της χαμηλής πυκνότητας δόμησης σε συνδυασμό με τους αρκετούς χώρους πρασίνου.

Το ακίνητο αποτελεί κατοικία δυτικοευρωπαϊκού τύπου της εποχής του μεσοπολέμου με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα ιδιόμορφα υπέρθυρα και παράθυρα, κτισμένη αρχικά μεταξύ 1920 και 1930, ενώ σε μεταγενέστερες χρονικές περιόδους έγιναν διάφορες προσθήκες. Πρόκειται για μη κατοικήσιμο κτίριο που χρειάζεται εργασίες ανακαίνισης. Στιβαρή πέτρινη κατασκευή με αριστοκρατική αίγλη μιας άλλης εποχής σε οικόπεδο με αρκετό πράσινο, και το κτήριο έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο.

Η μονοκατοικία περιλαμβάνει υπόγειο 89,52τμ με χρήση αποθήκης,  ισόγειο 135,05τμ το οποίο αποτελείται από χώρο εισόδου, σαλόνι, τραπεζαρία, καθιστικό και κουζίνα, Μεσοπάτωμα 30,60τμ με βοηθητική χρήση, Α’ όροφος 129,31τμ  το οποίο αποτελείται από 3 Υ/Δ και λουτρό. Το οικόπεδο διαθέτει εμβαδό 676,07τμ. Ο περιβάλλον χώρος είναι πευκόφυτος με χαμηλή βλάστηση.